Dierenarts

Christel

DE VRIENDT 

Dr Christel

De Vriendt

(en mijn lieve Leeloo)

Dierenarts

Wie ben ik

Afgestudeerd aan de Universiteit van Luik in 2013, ging ik een jaar naar Frankrijk, naar de Clinique du Lys dichtbij Fontainebleau om mijn vaardigheden te verbeteren in spoedgevallen voor kleine huisdieren en in diergeneeskunde voor paarden. Met deze ervaring kwam ik terug naar België waar ik bijna 3 jaar als dierenarts voor honden en paarden werkte in de praktijk Akuut in Kortenberg - Zaventem.


Geinteresseerd in kleine huisdieren geneeskunde en voornamelijk in chirurgie, vervoegde ik bij Animali-team in Lembeek voor 2 jaar voordat ik aan een ander project begon: spoedgevallen. Met 3 collega's dienrenarts lanceren we VET&GO, spoedcentrums die alleen 's nachts, op feestdagen en in het weekend open zijn.


Na 2 jaren aan het hoofd van deze centrums, mis ik de klantenkring en de band met mijn patiënten en besluit ik om de team van Clinique Vétérinaire Brasseur in Manage, niet ver van La Louviere, te versterken. Tegelijkertijd werk ik bepaalde dagen als dierenarts onder weg voor huisbezoeken en als chirurg in collega's praktijken in Brussel en Wallonia.

HUISBEZOEKEN


Mogelijkheid om een afsprak in de praktijk te maken voor moeilijke interventies of verder onderzoeken.


Maandag tot Vrijdag 9u - 20u

Zaterdag 10h - 14h

Spoedjes volgens mijn beschikbaarheid


Contacteer mij

 
 
 
 
 

Bij noodgevallen...


Ik probeer zoveel mogelijk te reageren op uw oproep tussen 9u en 22u en dit 7 dagen per week.
Als ik niet direct antwoord, aarzel dan niet om een ​​bericht achter te laten (voicemail, sms of whatsapp) en ik neem zo snel mogelijk contact met U op.
Buiten deze uren, of als ik niet binnen een gepaste tijd antwoord, neem dan contact op met een van deze 2 onderstaande spoeddiensten.
Bedankt voor uw begrip.

VET&GO 

Spoed centrums in Brussel (Ukkel en Sint-Pieters-Woluwe)

Open 's nachts, op weekends en feestdagen

VETOS D'URGENCE

Spoed dierenartsen die op huisbezoek komen

24/7

Mijn diensten

ZACHT WEEFSELCHIRURGIE 


Chirurgie is een vakgebied waarin ik de afgelopen 5 jaren veel heb geleerd. Lichte interventies bij gezonde patiënten kunnen soms direct thuis worden uitgevoerd. Als er een zwaardere interventie nodig is of als je dier een patiënt is met een groter risico, kan ik te werk gaan in verschillende dierenarsten parktijken bij collega's, om in de veiligiste omstandigheden te werken.


Buiten mijn consulten voer ik diverse operaties uit voor andere dierenartsen. 


ALGEMEEN DIERGENEESKUNDE


Of het nu gaat om vaccinatie, preventie of de behandeling van lichte tot zwaardere pathologieën, ik gebruik mijn jarenlange ervaring in dierenartspraktijken en klinieken voor het welzijn van uw dier.
De jaarlijkse vaccinatiecontroles zijn niet alleen bedoeld om uw dier te vaccineren. Ze zijn ook belangrijk om mogelijke pathologieën te voorkomen.


TANDHEELKUNDE


Tandheelkundige zorg is uitermate belangrijk bij onze huisdieren. Tijdens de jaarlijkse vaccinatiecontrole wordt een volledig onderzoek van uw dier uitgevoerd en is het dan mogelijk om orale pathologieën te voorspellen.
Als een detartratie of tandheelkundige ingreep nodig is, gebeurt dit in de praktijk omdat hiervoor specifieke apparatuur nodig is.

FYTO - AROMATHERAPIE


Geïnteresseerd in fyto- en aromatherapie, probeer ik (als het probleem van uw huisdier het toelaat en u naar deze alternatieve medicijnen vraagt) aanvullende zorg op te zetten op basis van essentiële oliën.


VOEDING


Voeding is belangrijk voor de goede gezondheid van uw huisdier. Of het nu gaat om het maken van een groeicurve voor uw puppy, om het huisdiervoer (kroketten of patés) te bepalen dat het beste past bij uw volwassen of senior dier, of om een ​huishoudrantsoen uit te voeren dat overeenkomt met de behoeften van uw viervoeter, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen zodat we ze samen kunnen bespreken.